Hemstädning Nacka

Låt vår hemstädning underlätta din vardag

Hemstädning

Hemstädning - några matnyttiga tips 

Genom att anlita oss för hemstädning så hjälper vi dig i vardagen, och ger dig tid till mer inspirerande saker än att rensa undan dammråttor, städa toaletten och torka av kladdiga bänkar. Vi tar hand om städningen och du kan stressa av och höja din livskvalitet.

För att förenkla din  vardag mellan våra hemstädningar så bjuder vi här på några tips som förenklar och effektiviserar din städning.

 

välstädat

  • Dela upp städningen i rutor. Om man tänker på alla ytor som rutnät så missar man ingenting och behöver inte städa samma områden flera gånger. Det går lika bra att använda denna metod när man svabbar golvet som när man torkar av bänkskivor eller speglar.
  • Städa golven sist. Detta ”städningens budord” kan tyckas självklart, men det är lätt att glömma. Vem har inte i frustration fått göra om dammsugningen efter att ny smuts har fallit ned från nytorkade golv.
  • Smarta städhjälpmedel. För den som är sugen på att återanvända istället för att hela tiden köpa nytt städmaterial så finns det många smarta varianter. Tvättbara tygblöjor är exempelvis mycket bra att polera speglar och fönster med. Även avrivna bitar av gamla slitna lakan är utmärkta, om du föredrar det framför mikrofiberdukar. Vill du ha bort kladd från golvet? Använd en stekspade att skrapa med, det fungerar sensationellt bra.
  • Undvik röriga sladdnystan. Sladdar och kablar drar till sig damm och smuts och försvårar städning på ett frustrerande sätt. Spänn ihop sladdarna med snoddar eller buntband. Allra bäst blir det om man lyckas få upp dem från golvet.
  • Krokar istället för lådor. Har du ont om plats för byråer och garderober så rekommenderar vi krokar, som gör att du kan hänga upp saker var du vill och minska röran där hemma. Dörrens baksida eller insidan på garderoben är bara två av många ställen där det går utmärkt att använda krokar. Egentligen är det bara fantasin som begränsar.
  • Håll torrt i badrummet. En torr och fräsch miljö i badrummet är det absolut bästa sättet att undvika en rad problem som mögel, bakterier, silverfisk, avlagringar från rengöringsmedel och annat. Vädra och torka alltid ordentligt när du har duschat eller badat.
  • Undvik skor inomhus. Ta av dig inomhusskorna innan du går in, detta rekommenderar vi både på sommar och vinter. Inneskor och tofflor fungerar utmärkt, på sommaren är det skönt att glida omkring i flip-flops. Då släpar du inte runt på dammet och behöver inte gå runt i strumplästen om du inte gillar det.
  • Förbehandla fläckar. Det är alltid bäst att ta hand om fläckar så fort som möjligt, allra helst redan när de uppstår. Ju längre man väntar, desto svårare blir fläckarna att tvätta bort. Detta gäller inte minst kläder, på med fläckborttagningsmedlet direkt.

Där har du några grundtips om städning. Men bäst av allt är förstås att du anlitar oss för din hemstädning, du får du ett bra utfört jobb och mer tid till din familj och dina intressen.

Hemstädning som gör rent hus i din bostad.